View Post

Bröllop Emma och Anton

In Bröllop, Foto by Elin Atterstig2 Comments

Det var månaden juni. Världen stod i blom. Midsommarblomster och smörblommor kantade vägarna. Det var Emma och Antons bröllopsdag.

Vid Gussjöstugan i Ludvika planerades det för vigsel och fest. Emma och Anton hade bokat mig för 5 timmar och jag var med från förberedelserna inne i stan tills gästerna skulle sätta sig till bords i tälten utanför stugan och hugga in på maten.

Den här dagen ligger mig så varmt om hjärtat. Det var så roligt att det var just jag som fick äran att dokumentera Emma och Antons dag. Jag blev så förälskad i deras bröllopsplaner, detaljerna och tankarna de hade för dagen. Att gå bortom det traditionella och göra precis som en själv känner. Brudklänningen hade burits av Emmas mormor 50 år tidigare. När klänningen skulle sys om så hittade de av en händelse rester av tyget från när klänningen först syddes, så det gick att använda för att sy om överdelen. Brudbuketten var inte helt planerad utan skulle bestämmas på dagen. ”Vi får se helt enkelt vilka blommor som blommar i mammas trädgård den dagen!” berättade Emma under planeringsmötet. Så underbart fint!

Under dagen bjöd några vänner till familjen oss så snällt på lunch och lånade ut deras hem så att vi kunde fota porträtten på deras udde. Älskade tallar och fantastiska ljus! Vigseln hölls sedan på en stig som ledde ner till vattnet vid Gussjöstugan. Där bjöds det på en grön explosion i bakgrunden när solens strålar nådde björkarna. Musik spelades, glas skålades och tårar fångades upp när de rann ner för kinderna. Det var en strålande dag!

BröllopsförberedelserFotograf Elin AtterstigBröllopsförberedelserBröllopsförberedelser Bröllopsförberedelser Bröllopsförberedelser Bröllopsförberedelser BröllopsförberedelserbrollopsforberedelserFotograf Elin Atterstig brollop-ludvika Bröllopsfotograf Ludvika Fotograf Elin AtterstigBröllop LudvikaBröllopsfotograf LudvikaBröllop LudvikaFotograf Elin AtterstigFotografering bröllop Bröllop Ludvikabrollop-ludvikabrollopsfotografBröllop LudvikabrollopsfotografbrollopsfotografBröllop BröllopsfotografbrollopsfotografbrollopsfotografBröllopsfotografBröllopsfotografBröllopsklänningbrollopsklanningBröllopsfotograf brollopsklanningFotograf Bröllopbrudparvigsel-ludvikavigsel-ludvikavigsel-ludvikavigsel-ludvikavigsel-ludvikavigsel-ludvikaBröllopsfotografBröllopsfotografvigsel vigsel vigsel-ludvika vigsel-ludvika vigsel-ludvikagratulationer gratulationer Bröllopsfotograf Ludvika gratulationerBröllop LudvikaBröllopsdukning Musik Mingeldukning-brollopdukning-brollop Mingel bröllopbrollopsfotograf brollopsfotografbrollopsfotograf

View Post

Familjefotografering i Lunedet

In Barn/Familj, Foto by Elin Atterstig5 Comments

Det var en av sommarens varmaste dagar. Jag mötte upp en jättemysig familj vid Lunedet i Karlskoga för 1 timme med massa bus. Det vill säga familjefotografering! Jag minns inte vad graderna stod på denna dag, men tänk er den svettigaste dagen. Vi fick ta en vattenpaus kan jag lova. ;)

Det jag minns är att jag lämnade Lunedet med ett leende på läpparna och hade en så fin känsla i hela kroppen! Att föreviga en familj mitt i allt bus, mitt i alla glada och ledsna miner, mitt i det som är vardagen. Uppåt neråt kors tvärs. Fullt röj! Relationen dem emellan, all kärlek. Syskon. Hur de retas, hur de kramas, hur de leker och hur de talar ett språk med varandra som ingen annan förstår.

Mitt i sommaren. På sommarens varmaste dag.

familjefotograf familjefotograf familjefotograf Lunedet Karlskoga familjefotograf familjefotograf Lunedet Karlskoga Fotografering familj Örebro län Fotografering familj Örebro län Fotografering familj Örebro län Fotografering familj Örebro län fotograf-lunedet Fotografering familj Örebro län fotograf-lunedet fotograf-lunedet fotograf-lunedet fotograf-lunedet fotograf-lunedet fotograf-lunedet fotograf-lunedet barnfotograf barnfotograf barnfotograf barnfotograf Lunedet KarlskogaLunedet Karlskoga barnfotograf barnfotograf barnfotograf Fotografering familj Örebro län barnfotograf Lunedet Karlskoga syskonfotografering syskonfotografering syskonfotografering syskonfotografering syskonfotografering Lunedet Karlskoga syskonfotografering Lunedet Karlskoga syskonfotografering  karlskoga-fotograf karlskoga-fotograf karlskoga-fotograf

View Post

Hej bloggen!

In Allmänt, Bröllop, Företag, Foto by Elin AtterstigKommentera

Hej bloggen och hej 2016! Jepp, det har ju gått ett tag på nya året men jag har inte bloggat i år än, hähä. Så vi säger så!

Hej 2016! Jag har storartade planer för dig (tror jag, hoppas jag. Åtminstone står det så i mina papper ;)). Bland annat hoppas jag att det blir året då jag får liv i den här bloggen. Jag har en plan för hur det ska funka (så peppa mig nu!) och jag hoppas innerligt att jag håller mig till det.

Annars då? Jo.. januari, februari och mars är riktiga planerarmånader för en bröllops- och familjefotograf. Iallafall är det så för mig. Jag försöker lägga allt så när jag gör en årsplanering. Det jag inte hinner med (planering och annat arbete som sker i bakgrunden för att allt ska funka) under resten av året, det lägger jag till vinterhalvåret. Får jag en idé under sommaren så får det liksom vänta oftast. Om det inte är riktigt bråttom då såklart. Och om jag inte riktigt kaaan vänta. Ni vet en impuls och en bara vill göra det NU NU NU.

Yä. Nu är jag igång här på bloggen. Känns bra!

Idag har jag en jobblördag och jag har haft förmiddagen vid datorn. I eftermiddag ska jag in till Örebro för en träff med kollegor och ett företag som ska ha visning av sina produkter för oss. Ska bli så spännande att se! Här ska testas och klämmas!

Nu över till något av uppdragen jag haft hittills i år. Det här januaribröllopet kommer bli bloggat i sin helhet. Tills dess, så kommer här ett gäng som tjuvkik. Åh, du magiska vinterbröllop!

Vintern vid Karlslund Bröllopsfotograf Vinter Vinterbröllop Örebro Vinterbröllop Karlslunds Herrgård Örebro Örebro Karlslunds Herrgård Bröllopsfotograf

View Post

Familjefotografering

In Barn/Familj, Foto, Porträtt by Elin Atterstig2 Comments

Jag vet inte med er men så här mitt i sommaren har jag ingen tanke alls på höst och vinter. Och det ska man inte heller. Så nu känns det ju tråkigt att vara den som pausar er och tar upp det. Att ni ska passa på. Jag inser att jag nu är som den där personen som alltid påminner alla andra om att vi måste ta till vara på vädret (räcker upp handen, jag är likadan!). ”Nu är det fint väder, nu skulle vi passa på att åka till sommarstugan” och ”inte ska vi väl sitta inne framför tvn en sån här fin dag!”. Nej vet du vad, det där ska en inte bry sig om. Är inte tanken med ledigheten att göra exakt vad en vill? Vill du kasta dig i sjön en regnig dag och bada – gör det! Vill du slå på din favoritserie, dra ner persiennerna och stänga in dig när det är som varmast – bara gör’t.

Som sagt, det är ju himla tråkigt att jag ska vara den där passa-påarn nu ;-) , men:

Sommaren bjuder på ett fantastiskt fint ljus och underbar grönska. Det är helt enkelt hög tid att boka in er tid för familje- och barnfotografering om ni vill att den härliga svenska sommaren ska vara er studio. ♥ Jag har nämligen inte så många tider kvar. (Gäller vanlig porträttfotografering. Andra tider finns för bröllop)

Så här ser juli och augusti ut:

  • 3 lediga tider kvar i juli (1 st v. 30 och 2 st v. 31)
  • 3 lediga tider kvar i augusti (1 st v. 32 och 2 st v.35)

Är ni sugna på fotografering i sommar så maila mig helt enkelt på elin@elinatterstig.se eller fyll i bokningsformuläret. Här kommer bilder från en fotografering i miljöerna kring Karlslunds Herrgård i Örebro med en fin liten familj och en 1-åring. Miljöerna där bjuder alltid på magi ♥ Vilken blir er favorit?

Och hörrni! Nu kan ni återgå till att passa på att njuta! ;-D

Fotograf Barn Familj Alice-0204 Barnfotografering Fotograf Elin Atterstig Alice-0213 Familj Barn Fotograf Karlslunds Herrgård 1-årsfotografering Alice-0265 Fotograf i Degerfors Karlskoga Kristinehamn Alice-0281 Alice-0293 Familjefotograf Alice-0317 Fotograf Alice-0329 Alice-0340 Alice-0349 Alice-0357 Fotografering i Karlslunds Herrgård 1-årsfotografering Alice-0374 Alice-0389 Barnfotografering Örebro Alice-0422 Alice-0425 Familjefotografering Alice-0441 Alice-0442 Alice-0446 Alice-0451 Natur Såpbubblor Barn Alice-0476 Alice-0481 Alice-0484 Degerfors Karlskoga Örebro Fotograf Kristinehamn Karlskoga Degerfors Örebro Alice-0547 Alice-0549 Fotografering i Örebro Alice-0554 Alice-0557 Alice-0562 Fotograf i Närke

View Post

Ny favoritlista Spotify Business

In Allmänt, Kontoret/Studion, Musik, Personligt by Elin Atterstig2 Comments

annaanders-3888

Jag lyssnar på väldigt blandad musik när jag jobbar. Här på kontoret/studion går låtlistor från Spotify med både akustiskt, rock, pop, jazz, blues, hårdrock. Ja jag gillar det mesta helt enkelt! Under en lång period hade jag glada peppande listor som favorit, ett tag spelades bara akustiskt. Och så igår fastnade jag för en ny spellista. Jag älskar när det händer! Denna gång är det en lugn harmonisk instrumental lista med det passande namnet Instrumental Paus. Åååh det gjorde verkligen sitt att jobba till! Lyssna bara på Dans För Två så märker du.

Det här passar särskilt bra vid jobb som bildbehandling. Idag ska jag göra klart bilder från en förlovningsfotografering som paret ska använda i sina bröllopsinbjudningar. Tror det kommer bli hur fint som helst!

Här hittar du listan och mitt konto för Spotify Business finns här.

View Post

Utställning på lördag

In Allmänt, Barn/Familj, Engagemang/Projekt, Foto by Elin AtterstigKommentera

Barnfotograf Karlskoga Degerfors Kristinehamn Fotograf Degerfors Utställning
Woho! På lördag är det nu äntligen dags för utställning igen i min studio! Utställningen görs i samarbete med konstnären Pernilla Widå och den här gången har vi tema Barn. Förra utställningen i kärlekstema gick över förväntan och fick ett superfint mottagande.

På lördag är ni varmt välkomna till ett kalas för barn och familj! Den här dagen tar ni del av fiskdamm, utställning, fina vårerbjudanden och tävlingar.

När? 25:e april kl 10-13
Var? Storgatan 8 i Degerfors

  • Utställning med foto och konst
  • Fiskdamm för barnen
  • Sagohörna
  • Ballonger
  • Kaffe, saft och kaka
  • Grymma vårerbjudanden
  • Tävlingar

Klicka här för att komma till evenemanget på Facebook där vi uppdaterar med nyheter

——————————————-
Pernilla och jag möttes i höstas när jag var deras bröllopsfotograf. Vi hittade ett gemensamt intresse i foto och konst och bestämde oss för att samarbeta. Vår första utställning hade vi på alla hjärtans dag i år och nu kör vi igen. Varmt välkomna mellan kl 10-13 på lördag!

VI ÄR:

Fotograf Elin Atterstig
Bröllops- och familjefotograf
http://www.elinatterstig.se/
https://instagram.com/elinatterstig/

Pernilla Widå
Konstnär
http://pernutta.blogg.se/
https://instagram.com/pernillawida_art

View Post

Ny hemsida och min tanke bakom

In Allmänt, Barn/Familj, Foto, Projekt, Webb by Elin AtterstigKommentera

Tjoho! Har ni kollat in min nya hemsida än? Tidigare i veckan lanserade jag den äntligen efter mycket byggande. Oh vad vårigt det känns! Jag hoppas hemsidan ger en skön känsla nu och att det är kul att hänga här. En tanke bakom det hela var inte att bara få in våren i hemsidan utan även att få in färgerna som finns i mitt skyltfönster just nu. Jag jobbar mot att man ska känna igen sig om man varit i min studio och vice versa – om man besökt hemsidan ska man känna samma känsla i studioentrén.

Jag har gått omkring med planer för hemsidan i 1 år och det är så skönt att nu äntligen ha de funktioner som gör det mycket smidigare och lättare både för mig och för er! Numera kan man enkelt skicka en bokningsförfrågan eller köpa presentkort genom ”Boka” i menyn här ovanför. Hoppas ni gillar’t!

Såå.. vad händer på kontoret idag? Jag sitter och gör bildgalleri till denna goa småttings föräldrar. Det var en fantastiskt fin fotografering med en blandning av familjeporträtt och enskilda bilder på barnen. Något av det bästa jag vet att få föreviga! Idag skickas galleriet så de kan välja bilder och sedan kommer jag ta tag i flera bildbeställningar som kommit in. En leverantör kommer hit senare på möte också. Kul dag!

Barnfotograf, Barnporträtt, Degerfors, Örebro

Skyltar om

In Allmänt by Elin Atterstig1 Comment

Det är tyst från mig både här och på sociala medier. Det verkar väldigt lugnt, men bakom kulisserna händer mycket. Jag arbetar bland annat på flera webbuppdrag nu under januari. Det är också nu jag planerar, ställer om för det nya året och gör inköp. Planerandet består till stor del av nya prislistor, trycksaker, produkter, arbetsprover, ny hemsida, städa upp, rensa gammalt och skapa nytt. Jag skapar mer ordning i lokalen, det som jag inte hunnit med i och med att jag flyttade in mitt i högsäsongen. (Sedan rullade det bara på fram till julafton, vilket jag är sjukt tacksam för! <3)

Ja, jag skulle ju fatta mig kort här tänkte jag. ;) Jag antar att det jag vill säga är att det kommer hända saker. Snart. Jag måste bara få ordning på allt först, så bloggen står på paus ett litet tag till. Men tills dess visar jag här nu lokalen och mitt skyltfönster som jag skyltade om denna vecka. Jag hoppas ni gillar det och går förbi och kikar!

Prislista Bröllop 2015 Kontakta mig om du ska gifta dig i år (eller kommande år) och vill boka mig som bröllopsfotograf. Hittills är 50% av lördagarna bokade inför högsäsongen 2015! :)

Fotograf Degerfors Skyltfönster Porträtt Porträtt Degerfors Familj Fotograf Flaggor Skyltning