Vem är Elin

Känner ni någon som alltid ska göra en massa andra saker när hen borstar tänderna? Det är jag i ett nötskal 😂 Jag är disträ. Jag är lugn, jag är trygg. Jag är glad. Mina favoritfärger är grön, gul och blå. Och rosa! Och svart är också en färg. Nej jag kan nog inte välja en. 

Jag är nostalgisk och älskar känslan av att få göra något igen som man gjorde när man var liten. Tänk att jag flyttat tillbaka till min barndoms plats, Svartå, och att jag nu kan gå på samma stigar som är så trygga för mig. Det var nog stor del utbrändheten som gjorde det så viktigt för mig. Nu kan jag bada i samma sjö som jag spenderat timmar och åter timmar i som barn. Dagar, kvällar, nätter. Ibland vet jag inte om jag gjorde annat än att bada.

Jag dagdrömmer väldigt mycket om kommande husrenoveringsprojekt, hur man ska renovera hållbart och vad som passar just vårt hus. Vi bor i ett tegelhus från 1968 som vi så småningom när tiden finns har tänkt renovera varsamt och ge tillbaka huset dess 60-tals själ. Vi har sagt att vi ska bo in oss i huset först och ta det lugnt de första åren, men under tiden kan jag grotta ner mig i alla detaljer, haha.

Älskar loppis och kan ibland drömma om att ha en egen liten second hand butik och vad jag i så fall skulle fylla den med för ting. Jag tycker om att vara nära naturen, yoga, äta choklad och att fika i mängder. Jag älskar mat och att leta nya recept men jag ogillar matlagningen. 

Jag har barnet i mig. Är påhittig och nyfiken. Nuet. Kan fastna för en sak och hålla på i en evighet. Många skulle nog kalla mig högkänslig, och om det står mellan extrovert och introvert så är jag definitivt det senare. Men med det inte sagt att jag ogillar människor och det sociala. Tvärtom. Får energi av det och älskar mötet med människor! Men min återhämtning sker hemma i lugnet och tystnaden.

 

Fotograf
Sand mellan tårna

Ni vet i filmen Amelie från Montmartre när personer presenteras med lite udda saker de gillar? (favoritfilm för övrigt!) Här kommer mina 3.

 

3 udda jag gillar

  1. Att klappa på katt-tassar.
  2. Ni vet sånt där klister som ibland sitter fast i lappar som sätts fast på reklam eller på nya bankkortet när man får hem det? Jag älskar att dra bort såna och även skyddsfilm som sitter på skärmar och telefoner. Spara det gärna till mig! Haha.
  3. Att gå i mina gummistövlar i vattenpölarna en regnig dag.

Solrosorna

När jag var liten och lärde mig skriva så lärde jag mig först och främst att skriva ELIN. Sen blev det SOL och sen blev det ROS. Överallt skrev jag detta. ELIN, SOL, ROS. Tillslut blev jag kallad ELIN SOLROS, och det är historien bakom solrosorna som pryder min logga.

Bröllopsfotograf Elin Atterstig
Elin Atterstig
Snöänglar

Min familj

Jag bor i den lilla orten Svartå, 5 mil från Örebro, med min sambo Henrik och våra två barn Hedda och Björn. Henrik och jag träffades på högstadiet det år vi skulle fylla 16. I år blev vi 35. Ingen vågade ta kontakt i skolan, så vi har Lunarstorm att tacka, haha, för där vågade vi ta första steget. Och sen får vi ju tacka hårdrocken med, för det var genom den vi överhuvudtaget fick upp ögonen för varann. Jag gick runt med Nightwish-tröjor, och han med In Flames och Running Wild.

Att få barn var ingen lätt resa för oss och de åren av väntan kändes fruktansvärda. Även om alla har olika resor så vet jag hur det kan kännas. Jag vet inte vad som var värst. Ensamheten eller ovissheten. Under dom åren blev jag också utbränd och hamnade i depression. Så jag har varit där nere och vänt. Jag är så tacksam för min familj och för barnen. Henrik är min klippa och barnen ger mig så mycket energi. Att få vara i nuet med dom. Sitta och lyssna på vad de har att säga och betrakta dom när de är mitt inne i något de älskar att göra. De lär mig allt!

Badstrand

Image

Fotointresset

Fotointresset finns i släkten. Från min morfar, från min mamma och från min pappa. Tack vare morfar har vi jättemycket sparat på film från när vi var små, jag och mina 3 syskon. Från alla julaftnar, och från alla somrar när vi sprang runt barfota i gräset.

Mitt fotointresse fanns där som liten men jag har inga tydliga minnen från det mer än att jag gillade att titta på ljuset i bilderna som morfar eller mina föräldrar tagit. Det var först i gymnasiet jag skaffade min första kamera, som senare uppdaterades till en systemkamera när jag pluggade Digital mediedesign på Örebro universitet. Där väcktes det större intresset när jag fick fota till olika projekt och använda bilderna till hemsidor vi gjorde. Jag började fota konserter och till reportage i studenttidningen och fick på så sätt mycket övning och erfarenhet.

2012 startade jag mitt företag som fotograf och har hela tiden haft inriktningen att fota människor och relationer 💚 2012 var också året jag fotade mitt första bröllop. Det var på Loka Brunn, jag var med från morgon till kväll och blev helt golvad av känslan att det här måste jag göra igen och igen!

Vad glad jag blir att du tittat in här och ville läsa mer om mig. Nu vill jag veta mer om dig!